lauantai 19. tammikuuta 2013

Sian filee konjakkikastikkeessa ja lankkuperunat 3 annosta


Laita uuni lämpenemään 175'c. Laita uunivuokaan reilusti foliota, jotta siihen on mahdollista kääriä file. Lisää fileen päälle mustapippuri, suola ja basilika, sekä konjakki ja oliiviöljy. Kääri foliosta tiukka paketti ja laita paistomittari paksuimpaan kohtaan filettä.  Ota file ulos uunista vetäytymään kun paistomittari näyttää 80'c.

Lisää uunin lämpöä 225'c-asteeseen ja laita lankkuperunat pellin päällä uuniin. Lankkuperunat ovat uunissa n. 25 minuuttia, joten 15 minuutin jälkeen kannattaa alkaa tekemään kastiketta.

Laita pannu lämpenemään levylle ja lisää voi. Tämän jälkeen lisää kaikki muut aineet. Asettele lautaselle ja nauti :oP


Ulkofilee:
500g Ulkofilee (Possua, villisikaa yms.)
1 tl mustapippuria
2 tl basilikaa
1 tl suolaa
3 rkl konjakkia
2 rkl oliiviöljyä

Perunat:
450g lankkuperunoita

Kastike:
1 rkl voita
2 dl ruokakermaa
1 rkl Dijon-sinappia
3 rkl konjakkia
2 tl mustapippurirouhetta
suolaa

1. Kääri sianfilee folioon ja anna olla uunissa, kunnes paistomittari näyttää 80'c

2. Valmis filee
3. Lankkuperunat uuniin 225'c n. 25 minuuttia

4. Asettele lautaselle ja nauti :oP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti