keskiviikko 7. elokuuta 2013

Kiivijuustokakku

Aloita keräämällä kaikki keittiösi kipot esille, sillä niitä tarvitaan ainakin neljä kappaletta. Murenna digestive-keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksinmurujen kanssa.

Vatkaa muna, 1 dl sokeri sekä 1 tl vanilijasokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten 500g tuorejuustoa sekä limen kuorta 1 tl. Laita 6 kpl liivatelehdet likoomaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vatkaa sillä välin 3 dl vispikermaa löysäksi vaahdoksi, lisää mukaan 1/2 tl vaniljasokeria ja tavallista sokeria. Purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää 0,5 dl kiehuvaa vettä sekä 2 rkl sitruunatiivistettä. Anna liivatteen jäähtyä hetken aikaa ja lisää sitten nauhana juustoseokseen. Sekoita tämän jälkeen myös kermavaahto joukkoon.

Laita leivinpaperi vuoan pohjalle ja painele taikina tasaisesti vuokaan. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli. 

Ota kakku esiin juuri ennen tarjoilua. Poista reunukset ja siirrä tarjoiluastialle. Viipaloi kiivit, lisää kakun päälle ja nauti :oP

Pohja:
50g voita
200g Digestive-keksiä

Täyte:
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 1/2 tl vanilijasokeria
1 1/2 tl hienoksi raastettua limen kuorta
500g tuorejuustoa
6 liivatelehteä
3 dl vispikermaa
2 rkl sitruunatiivistettä
6 liivatetta

Koristeluun:
6 kiiviä viipaleina
1. Murskaa digestive-keksit pieneksi muruksi.

2. Vatkaa munat, sokeri sekä vanilijasokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää sitten tuorejuusto sekä limen kuorta.

3. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä ja vatkaa kermavaahto löysäksi vaahdoksi. 

4. Kaada vesi pois liivatelehdistä, lisää kiehuva vesi ja sitruunatiiviste. Anna jäähtyä hetken aikaa ja lisää sitten nauhana juustoseokseen.

5. Lisää vielä lopuksi varovasti kermavaahto

6. Lisää vuokan pohjalle leivinpaperia, niin saat kakun helposti siirrettyä kakkulautaselle

7. Sekoita sulatettu voi keksimuruihin ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle.

8. Levitä täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään yön yli

9. Ota kakku ennen tarjoilua esiin.

10. Koristele kiiviviipaleilla (mikäli haluat tehdä esimerkiksi mangojuustokakun, lisää se jo ennen jääkaappiin laittoa)

Alkuperäinen resepti
http://www.arlaingman.fi/reseptit/kiivijuustokakku/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti