keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Mac & cheese spagettista sekä liekkisiivet.

Viimeisinä päivinä mökillä piti taas tehdä rippeistä herkkuja ja minkä makuista siitä tulikaan. Tämä mac & cheese kelpaa ruuaksi sellaisenaan, mutta lisäisin tuohon kylkeen vielä vähän liekkisiipiä. Koko jutun tekemiseen menee noin tunti ja ruokaa riittää kahdelle tai kolmelle.

Laita uuni lämpenemään 225'c asteeseen. Kanat kannattaa kipata keraamiseen uunivuokaan odottelemaan. Keitä spagetteja n. 150g kuivapainosta.  Spagetit kannattaa katkoa viiteen osaan, jotta ne on helpommat sekoittaa vuokaan.

Laita toiseen uunivuokaan leivinpaperia, jotta puhdistaminen on helpompaa. Pilko yksi tomaatti ja laita vuokaan. Nypi sinihomejuustosta paloja ja lisää ne tomaatin sekaan. Sirota päälle vielä suolaa ja pippuria. Purista mukaan vielä yksi valkosipulin kynsi.

Kun uuni on lämmin, laita kanat uuniin (niiden pitää paistua puoli tuntia). Tarkista, onko pasta Al Dente (ite joko maistelen tai heitän yhden spagetin seinään. Se jää kaakeliin kiinni, kun on valmis). Kaada vesi pois kattilasta ja pasta uunivuokaan tomaatin ja sinihomeenjuuston sekaan. Sekoita hyvin ja raasta päälle Gouda juustoa niin, että juustoraastetta on kaikkialla pastan päällä. Laita uuniin 10-15 minuutiksi tai kunnes juusto on sulannut kullan keltaiseksi. Asettele lautaselle ja nauti :oP

750g liekkisiipiä
150g spagetti
1 kpl tomaatti
20g Regina blue sinihomejuustoa
1 kpl valkosipulinkynsi
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Goudaa

1. Asettele uunivuokaan leivinpaperia pohjalle ja päälle sekoitettuna spagettia, tomaattia, sinihomejuustoa, suolaa ja pippuria sekä päälle goudaa raastettuna. Uuniin 225'c astetta 10-15 minuuttia.

2. Asettele mac & cheese lautaselle sekä liekkisiivet reunalle ja nauti :oP

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti