keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Riistakiusaus hevosesta


Heppakiusaus ei kuulostanut ollenkaan kivalle vaikka maukas ruoka onkin kyseessä. Edelliseltä päivältä oli jäänyt paistia, joten kiusaus oli helppo ja vaivaton vaihtoehto.

Aloita ottamalla kaikki ainekset esille. Voitele vuoka. Kuori sekä suikaloi perunat ja laita vuokaan. Jätä hieman suikaleita vielä sivuun. Silpu sipuli ja suikaloi hevosen paisti. Kuullota sipulit ja paista hevosen suikaleet. (Mikäli sinulla ei ole paisti tässä vaiheessa valmiina, vuole jäässä olevasta paistista ohuita suikaleita ja paista pannulla. Lisää tässä vaiheessa jo mustapippuria ja suolaa). Laita uuni lämpenemään 200'c asteeseen. 

Sekoita hevosen suikaleet ja sipulit perunoiden joukkoon. Lisää ensin vielä kerros perunoita, kerma, suola sekä pippuri. Ripottele päälle juusto ja basilika. Anna paistua uunissa 200'c-asteessa tunti. Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:
Hevosen paisti
1 kg perunoita
1 sipuli
3 rkl voita (1 rkl vuuan voiteluun, 2 pannulle)
2 dl kermaa
50 g juustoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl basilikaa


1. Aloita ottamalla kaikki ainekset esille.

2. Voitele vuoka. Kuori sekä suikaloi perunat ja laita vuokaan. Jätä hieman suikaleita vielä sivuun.

3. Silpu sipuli ja suikaloi hevosen paisti. Kuullota sipulit ja paista hevosen suikaleet. (Mikäli sinulla ei ole paisti tässä vaiheessa valmiina, vuole jäässä olevasta paistista ohuita suikaleita ja paista pannulla. Lisää tässä vaiheessa jo mustapippuria ja suolaa.). Laita uuni lämpenemään 200'c asteeseen.

4. Sekoita suikaleet perunoiden joukkoon.

5. Lisää ensin vielä kerros perunoita, kerma, suola sekä pippuri. Ripottele päälle juusto ja basilika.

6. Anna paistua uunissa 200'c-asteessa tunti.

7. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Alkuperäinen resepti:
http://www.maku.fi/reseptit/riistakiusaus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti