sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Hirven kieltä


Hirven kieltä

Tällä kertaa sai vähän harvinaisempaa raaka-ainetta valmistettavaksi. Hirven kielen valmistamiseen kannattaa varata pari päivää aikaa. Huuhtele kieli hyvin ja anna sen olla kylmässä vedessä yhden yön yli. Huuhtele kieli ja laita kattilaan kiehumaan. Sirottele mukaan merisuolakiteitä noin 4  teelusikallista. Tiputa mukaan vielä 8 mustapippuria ja oksa timjamia. Kerää muodostunut vaahto pois. Vaahtoa muodostuu noin ensimmäisen vartin aikana. Lisää kolme valkosipulin kynttä, ja yksi sipuli. 

Kun kieli on kiehunut 3,5 tuntia, nosta kattila jäähtymään noin puoleksi tunniksi. Nosta kieli leikkuulaudalle ja kuori nahka mahdollisimman nopeasti. Nahka irtoaa kevyesti repimällä. Avusta tarvittaessa veitsellä. Viipaloi kieli noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi ja laita jääkaappiin olentumaan yön yli.

Asettele tarjolle ja nauti :oP

Ainekset:
1 kpl Hirven kieli
4 ruokalusikallista merisuolaa
8 kpl mustapippuria
1 kpl laakerin lehti
3 kpl valkosipulin kynttä
1 kpl sipulia

Tarjoiluehdotuksena:
4 kpl ruisleipää
40 g voita
16 kpl viipaletta hirven kieltä
40 g piparjuurimajoneesia
40 g punaherukkahyytelöä

1. Huuhtele kieli hyvin ja anna sen olla kylmässä vedessä yhden yön yli.

2. Huuhtele kieli ja laita kattilaan kiehumaan. Sirottele mukaan merisuolakiteitä noin 4  teelusikallista. Tiputa mukaan vielä 8 mustapippuria ja laakerin lehti.

3. Kerää muodostunut vaahto pois. Vaahtoa muodostuu noin ensimmäisen vartin aikana. Lisää kolme valkosipulin kynttä, ja yksi sipuli. 

4. Kun kieli on kiehunut 3,5 tuntia, nosta kattila jäähtymään noin puoleksi tunniksi. Nosta kieli leikkuulaudalle ja kuori nahka mahdollisimman nopeasti.

5. Nahka irtoaa kevyesti repimällä. Avusta tarvittaessa veitsellä. Viipaloi kieli noin puolen sentin paksuisiksi paloiksi ja laita jääkaappiin olentumaan yön yli.

6. Asettele tarjolle ja nauti :oP

alkuperäinen resepti: http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/2012-12-10-22-26-42hirven-kieli/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti