keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Hirvipihvit sienikastikkeessa

Tuli hirveä ikävä, joten sitähän oli sitten pakko valmistaa. Tässä hyvä marinadi ja kastike hirvelle. Leikkaa ulkofileestä 1,5 cm leveitä pihvejä ja painele niitä hieman. Sekoita kaikki marinadin ainekset laakeaan astiaan (esim. uunivuokaan). Käytä pihvit yksitellen marinaadissa ja laita lopuksi kaikki pihvit marinoitumaan noin tunniksi. Laita uuni lämpenemään perunoita varten 255'c asteeseen ja laita perunat valmistumaan, kun uuni on valmis.

Aloita kastikkeen teko huuhtelemalla sienet (vaihtoehtoisesti keittämällä ja sitten kuivaamalla pyyhkeeseen). Silpu sipuli ja sienet. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipuli. Laita mukaan sienet ja paista viitisen minuuttia. Sekoita tämän jälkeen vehnäjauhot joukkoon. Alenna lieden lämpö puoleen. Paista vielä viisi minuuttia ennen kuin lisäät kerman ja maidon pikkuhiljaa sekottaen. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekottaen. Lisää vielä lopuksi lihaliemikuutio ja sekoita. Nosta kattila pois liedeltä.

Laita voita pannulle ja paista pihvit kuumalla pannulla 3-4 minuuttia per puoli (kypsäksi).

Asettele tarjolle ja nauti :oP

Liha:
600 g Hirven ulkofile
10g voi

Perunat
450g lankkuperunoita

Marinadi:
1 dl rypsiöljyä 
1 rkl sinappia
2 rkl konjakkia
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl suolaa
1 tl basilikaa

Kastike:
50 g voita
1/2 sipuli
120 g sieniä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
1 kpl lihaliemikuutio

1. Leikkaa ulkofileestä 1,5 cm leveitä pihvejä ja painele niitä hieman. (Saat tehtyä lehtipihvit nuijimalla)

2. Sekoita kaikki marinadin ainekset laakeaan astiaan (esim. uunivuokaan). Käytä pihvit yksitellen marinaadissa ja laita lopuksi kaikki pihvit marinoitumaan noin tunniksi. Laita uuni lämpenemään perunoita varten 255'c asteeseen ja laita perunat valmistumaan, kun uuni on valmis

3.Aloita kastikkeen teko huuhtelemalla sienet (vaihtoehtoisesti keittämällä ja sitten kuivaamalla pyyhkeeseen). Silpu sipuli ja sienet. 

4. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipuli. 

5. Laita mukaan sienet ja paista viitisen minuuttia. 

6. Sekoita tämän jälkeen vehnäjauhot joukkoon. Alenna lieden lämpö puoleen. Paista vielä viisi minuuttia ennen kuin lisäät kerman ja maidon pikkuhiljaa sekottaen. 

7. Anna kastikkeen keittyä kasaan hiljalleen noin 15 minuuttia välillä sekottaen. Lisää vielä lopuksi lihaliemikuutio ja sekoita. Nosta kattila pois liedeltä.

8. Laita voita pannulle ja paista pihvit kuumalla pannulla 3-4 minuuttia per puoli (kypsäksi).

9. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Sienikastikkeen alkuperäinen resepti:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/177606/SIENI%20KERMA%20KASTIKE/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti