lauantai 18. lokakuuta 2014

Pulled Pork eli Nyhtöpossu

Pulled Pork on noussut trendiruuan maineeseen. Ohje ei ole haastava, mutta aikaa saa varata yhteensä noin neljä tuntia: kolme tuntia ja 15 minuuttia lihalle. Sämpylöille kaksi tuntia. Puolituntia kastikkeeseen. Tämä ohje tuli kirjoitettua, kun kaupasta löytyi 750 g kaslerin marinoituja pihvejä tarjouksessa.

Aloita laittamalla kaslerin pihvit pataan. Mikäli ostit paistin, leikkaa se noin 1,5 cm paksuiksi pihveiksi. Anna olla uunissa paistettuna 125'c kolme tuntia ja lopuksi 200'c 15 minuuttia grillivastuksella. 

Kun lihat on ollu uunissa tunnin,  on hyvä ottaa sämpylät työn alle. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita vesi, maito, sokeri sekä hiiva. Anna seistä viitisen minuuttia. Ota erillinen kulho. Sekoita jauhot, suola ja nypi voi sekaan. Sekoita tämän jälkeen voijauho hiivamaitoon ja lisää yksi kananmuna joukkoon. Anna kohota liinan alla puolitoista tuntia. 

Kun taikina on kohonnut, jauhoita alusta. Tee taikinasta patongin muotoinen. Saat taikinan jaettua helposti kahdeksaan osaan leikkaamalla pienen viillon ensin keskelle ja sitten taas jäljellä olevan keskeltä, kunnes taikina on jaettu kahdeksaan osaan. Pyörittele sämpylät pellille, voitele kananmunalla ja sirotele päälle seesamin siemeniä. Anna kohota vielä liinan alla 15 minuuttia.

Kun liha on ollut uunissa jo kolme tuntia,  laita uuni 200'c grillivastukselle. Aloita kastikkeen teko pilkkomalla sipulit. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipulit. Sen jälkeen valkoviinietikka ja loput aineet.

Kun liha on ollut 200'c grillivastuksella viisitoista minuuttia, nosta liha pois uunista ja laita sämpylät paistumaan tasalämmöllä 200'c-asteessa. Nyhdä possu kahdella haarukalla pieniksi suikaleiksi. Ota sämpylät pois uunista 15-minuutin jälkeen. Asettele tarjolle ja nauti :oP


Ainekset:

Liha:
750 g possun marinoitua kasslerpihvejä.

Sämpylät (8 kpl):
1,4 dl vettä
1 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
2 dl grahamjauhoja
25g voita
2 1/2 rkl sokeria
2 kananmunaa
Seesamin siemeniä.

BBQ-kastike:
3 rkl voita
0,6 dl silputtua sipulia
3 dl ketsuppia
1 dl ruskeaa sokeria
0,5 dl dijon-sinappia
0,5 dl valkoviinietikkaa


1. Aloita laittamalla kaslerin pihvit pataan. Mikäli ostit kaslerin paistin, leikkaa se noin 1,5 cm paksuiksi pihveiksi. Anna olla uunissa paistettuna 125'c kolme tuntia ja lopuksi 200'c 15 minuuttia grillivastuksella.

2. Tässä välissä on hyvä ottaa esiin kaikki sämpyläainekset

3. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita vesi, maito, sokeri sekä hiiva. Anna seistä viitisen minuuttia

4. Sekoita jauhot, suola ja nypi voi sekaan erillisessä astiassa. Sekoita tämän jälkeen hiivamaitoon ja lisää yksi kananmuna joukkoon. Anna kohota liinan alla puolitoista tuntia. 

5. Kun taikina on kohonnut, jauhoita alusta.

6. Tee taikinasta patongin muotoinen. Saat taikinan jaettua helposti kahdeksaan osaan leikkaamalla pienen viillon ensin keskelle ja sitten taas jäljellä olevan keskeltä, kunnes taikina on jaettu kahdeksaan osaan.

7. Pyörittele sämpylät pellille, voitele kananmunalla ja sirotele päälle seesamin siemeniä. Anna kohota vielä liinan alla.

8. Kun liha on ollut uunissa jo kolme tuntia,  laita uuni 200'c grillivastukselle. Aloita kastikkeen teko pilkkomalla sipulit.

9. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipulit. 

10. Lisää loput ainekset alottaen valkoviinietikasta.

11. Nosta liha pois uunista ja laita sämpylät paistumaan tasalämmöllä 200'c-asteessa.

12. Nyhdä possu kahdella haarukalla pieniksi suikaleiksi.

13. Ota sämpylät pois uunista 15-minuutin jälkeen. 

14. Asettele tarjolle ja nauti :oPAlkuperäinen resepti:
http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2013/09/pulled-pork-eli-nyhtopossu.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti